L. Stadt

Grupa L.Stadt je izdala svoj prvi album 2008, nakon čega je u Poljskoj bila proglašena najvećom nadom roka. Melodična muzika L.Stadt je mešavina modernog i klasičnog roka, koju karakteriše dvojica bubnjara.

Do sada su održali preko 200 koncerata u Poljskoj i inostranstvu, uključujući SAD, Kanadu, Nemačku, Englesku, Litvaniju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku i Srbiju. 2010. L.Stadt je svirao u Americi na poznatom festivalu SXSW u Austinu, a nakon toga još devet koncerata u Teksasu. Iste godine je pozvan da svira na FILTER Magazine festival CULTURE COLLIDE u Los Anđelesu i na INDIE WEEK u Torontu.

Krajem 2010. L.Stadt je završio rad na svom drugom albumu "EL.P", koji je producirao Mikael Count iz San Franciska, poznat po saradnji sa DJ Shadow, Radiohead ili No Doubt.

I ove godine L.Stadt je nastupio na SXSW i na Canadian Music Week. Posle tih nastupa Simon Le Bon iz Duran Duran je napisao pohvalne reči o L.Stadtu na svom tweeteru, a "Metro novine" u Torontu napisale su da se L.Stadt mora videti uživo. Poljska nacionalna televizija dodelila je L.Stadu nagradu za surferski zvuk u hladnoj Poljskoj za poslednji album "EL.P".

bbf arhiva