Plastic Bag & Jacek Bieleński

Plastic Bag je poznat poljski bend formiran krajem osamdesetih u Lođu od strane Jaceka Bjelenjskog (vokal, gitara), Vlođimježa Kinjorskog (saksofon, bubnjevi), Antonija Gralaka (truba, bas gitara), Pšemeka Gregera (gitara) i Andžeja Rajskog (bubnjevi).

Tokom godina, članovi benda su se često menjali (posebno bubnjari) zbog činjenice da je svaki muzičar imao svoj projekat, ali jezgro Plastic Bag i dalje je isto. Njihovi nastupi su puni zvukova džeza, panka i moderne muzike i uvek su bili gledani od strane publike sa velikim oduševljenjem.

Lider benda Jacek Bjelenjski, koji živi i radi u Lođu, završio je Filmsku školu u Lođu. Njegovi tekstovi se smatraju kontroverznim, predstavljaju takođe priče sa dubokim smislom. Osim toga Bjelenjski radi i na drugim projektima.

Vlođimjež Kinjorski je iz Kjelca. On je saksofonista, koji je tokom poslednjih godina dobijao mnoge nagrade, učestvujući u projektima sa poznatim muzičarima. Radio je sa Normanom Grantom iz Twinkle Brothers. Kinjorski je tvorac sopstvenog stila nazvanog flap i vođa Svetokriškog orkestra. Od 13 godina organizuje Hasarapasa festival u Kjelcu.

Antoni Gralak je rođen u Čenstohovi. Njegov glavni instrument je truba. U Plastic Bag takođe svira bas gitaru. Tokom sedamdesetih je igrao u poznatim poljskim bendovima – Free Cooperation i Tea Break sa Kinjorskim. Sada nastupa sa brojnim drugim umetnicima.

Pšemek Greger je iz Lođa. Radi na elektronskim i više klasičnim projektima.

Data/Images/plastic_s.jpg

bbf arhiva